Academia Tehnică Militară ”Ferdinand I”, instituție de învățământ superior tehnic subordonată Ministerului Apărării Naționale, organizează studii universitare de master în specializarea Ingineria Sistemelor de Comunicații și Securitate Electronică, prescurtată ISCSE, specializare încadrată în domeniul de studii Inginerie Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale.
Forma de învățământ este de zi, cu frecvență și este deschisă tuturor absolvenților de studii universitare cu diplomă de licență recunoscută de Ministerul Educației din România pentru locurile cu taxă de studii și absolvenților de studii universitare de licență din instituții militare de învățământ superior, personal militar sau civil, încadrat în unități din sistemul de apărare, ordine publică, siguranță națională și justiție pentru locurile finanțate de la bugetul de stat. Condițiile și calendarul de admitere sunt disponibile la adresa www.mta.ro, secțiunea Admitere.
Programul de master ISCSE este organizat și susținut din punct de vedere logistic de către Departamentul de Comunicații și Tehnologia Informației și a fost înființat ca răspuns al cererilor venite din partea beneficiarilor din cadrul sistemului de apărare, ordine publică, siguranță națională și justiție. Cele mai multe cadre didactice care predau la acest program sunt din Academia Tehnică Militară ”Ferdinand I”, dar sunt și cadre didactice asociate de la alte universități sau specialiști cu vastă experiență practică în domeniu, care sunt încadrați în structurile guvernamentale sau la companii private din domeniu.
Obiectivele didactice urmărite în cadrul acestui program de master sunt următoarele:
- aprofundarea cunoștințelor în domeniul sistemelor de comunicații complexe cu destinație specială;
- acumularea de cunoștințe avansate cu privire la sistemele integrate de comunicații și securitate electronică;
- consolidarea capacității de conducere și acțiune în cadrul unei echipe de cercetare/dezvoltare;
- capacitatea de a integra sisteme de comunicații sigure cu servicii convergente;
- abilități de proiectare și administrare a soluțiilor de securitate în cadrul rețelelor de comunicații și sistemelor electronice.
La finalizarea studiilor de master ISCSE, care sunt organizate pe parcursul a patru semestre, absolventul primește 120 de unități de credit plus încă 10 unități de credit pentru susținerea lucrării de disertație.
Diploma de Master obținută la finalizarea studiilor de master conferă absolventului dreptul de a accede la studii universitare de doctorat, în condițiile stabilite de reglementările din domeniu.
Programul de master ISCSE este acreditat de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior.